2021-03-05 10:00:02

Tidligere AaB-talent skal spille for DS-klub

Danmarksserie-klubben Vejgaard Boldspilklub har sikret sig Nicolai Rask Lassen, der har en fortid i AaB og Thisted FC. Midtbanespilleren har tidligere optrådt for Vejgaard, og han glæder sig til at hjælpe holdet i Danmarksserien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Onsdag kom det frem, at Nicolai Rask Lassen var fortid i 2. divisionsklubben Thisted FC, men nu har den 23-årige midtbanespiller fundet sig en ny klub.

Nicolai Rask Lassen siger til LigaBold.dk, at han fremover skal spille for Danmarksserie-klubben Vejgaard Boldspilklub, og det er ikke en helt ukendt klub for midtbanespilleren. 

Han spillede nemlig i Vejgaard fra sommeren 2018 til sommeren 2019, inden han skiftede til Thisted.

- Jeg havde en rigtig god tid i Vejgaard, senest jeg var der. Jeg var rigtig glad for at være der, og der er nogle rigtig gode mennesker. 

- Det var en stor succes, da jeg var der senest, så det er én af årsagerne til, at jeg gerne vil tilbage for at spille og forhåbentlig lave gode resultater sammen med holdet, siger Nicolai Rask Lassen til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev til halvandet år i Thisted for Lassen, og det var en tid med både op- og nedture.

- Det kan lidt deles op. Før coronaen kom, så var jeg rigtig glad for at være i Thisted og for det hele omkring holdet. Så kom der en masse skader, og jeg følte, at jeg gled mere og mere ud af holdet, og det blev så endeligt her i opstarten. 

- Så ville jeg hellere finde et sted, hvor jeg er gladere og føler, at jeg kan udvikle mig mere, end jeg vil kunne på nuværende tidspunkt i Thisted.

Rutine

Midtbanespilleren fremhæver, at han kan bidrage med noget erfaring til Vejgaard-holdet, og han er ikke bange for at tage ansvar på og uden for banen. Han befinder sig bedst som den spilopbyggende sekser, der kan rydde op foran forsvaret, men samtidigt kan sætte de offensive kræfter i spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu har jeg spillet i 2. division i nogle år, så jeg vil kunne komme ind med noget rutine fra en lidt højere hylde. Så kan jeg generelt tage noget ansvar med bolden og vokalt, og det, synes jeg, er enormt vigtigt. 

- Det er vigtigt at kunne styre lydbilledet i mange af kampene og blive god på kuglen. Vejgaard får en god spiller, der forhåbentlig kan hæve niveauet på holdet og føre til nogle gode resultater og forhåbentlig en oprykning i sidste ende.

Rigtig god skole i AaB

Inden Nicolai Rask Lassen tog til Vejgaard i sommeren 2018, var han en del af ungdomsholdene i AaB, og tiden i Aalborg har givet ham rigtig meget som fodboldspiller.

- Det har været en rigtig god skole at være igennem AaB. Man bliver enormt godt uddannet og lære mange tekniske aspekter af spillet. AaB er rigtig dygtig til at tro på deres spillere, selvom de måske er nede i en bølgedal. Klubben holder dem i trupperne, og så kan de blive ved med at udvikle sig.

- Måske på længere sigt kan man i betragtning til førsteholdet eller førsteholdet i U17- eller U19-ligaen. Det er en rigtig god skole, og man bliver rigtig godt uddannet i forhold til nogle fodboldmæssige kvaliteter. 

- Som menneske er man nærmest voksen, når man træder ud, hvis man starter som U13, så man udvikler sig både som spiller og person.

I løbet af årene nåede Lassen at spille på hold med blandt andre Joakim Mæhle, Sebastian Grønning, Rasmus Thellufsen og Moses Opondo, og det har betydet, at han har rykket sig både som spiller og menneske.

- Det var med til at udvikle alle i og omkring truppen, at der var sådan nogle spillere på det tidspunkt, som hævede niveauet. 

- Det har helt klart bidraget til, hvordan man har udviklet sig som spiller og person, at der har været nogle spillere, som man har kunnet se op til og kigge efter i sømmene, hvordan de gjorde tingene.

Midtbanespilleren siger, at han ikke blev tilbudt en fuldtidskontrakt i AaB, og derfor tog han til Vejgaard, der på daværende tidspunkt lå i 2. division, for at prøve sig af på det niveau. Lassen har stadig kontakt til mange af sine tidligere holdkammerater i AaB, siger han.

Vil gerne spille divisionsfodbold

Nicolai Rask Lassen har indtil videre haft to træninger med Vejgaard, men formen fejler ikke noget hos midtbanespilleren. Midtbanespilleren har nemlig trænet med i Thisted i hele opstarten. 

Han mener, at Vejgaard står et rigtig godt sted og har mange dygtige spillere. Derfor håber Lassen også, at han kan hjælpe holdet med at rykke op.

- Jeg håber selvfølgelig at kunne bringe Vejgaard tilbage i divisionerne, men jeg vil gerne selv tilbage at spille divisionsfodbold. Der føler jeg, at jeg har vist, at jeg har niveau til at være. 

- Lige nu er det selvfølgelig et step ned, men jeg er sikker på, at jeg selv eller vi som hold kan udvikle os, så jeg kan gøre mig klar til at spille i 2. division på et godt hold, siger Nicolai Rask Lassen til LigaBold.dk, der pointerer, at han er blevet taget rigtig godt imod i Vejgaard.

Vejgaard Boldspilklub er placeret som nummer tre i Danmarksserien Pulje 4 med 16 point efter ni kampe. Nicolai Rask Lassen fik to kampe for Thisted FC i efteråret i 2. division.

Ifølge transfermarkt nåede midtbanespilleren at spille 27 kampe for AaB's U19-hold og to kampe for AaB's reserver.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0