2022-06-12 09:00:02

Forlader Lyngby: Jeg afviste Sparta Rotterdam

Lyngby-talentet Lucas Ørneborg står uden kontrakt til sommer, når aftalen med De Kongeblå udløber. Nu går jagten så ind på en ny klub, hvor han allerede har afvist et tilbud fra Sparta Rotterdam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lucas Ørneborg har spillet sin sidste kamp for Lyngby, da den 19-årige angribers kontrakt udløber ved udgangen af juni måned.

Dermed skal Ørneborg nu på jagt efter en ny arbejdsgiver efter en tid hos De Kongeblå, hvor det ikke gik som ønsket for nogle af parterne.

Det fortæller Ørneborg til bold.dk, da det blandt andet har været tilgangen af Freyr Alexandersson, som har haft en betydning for den triste afslutning i Lyngby.

- Jeg stopper i klubben nu her, hvor min kontrakt udløber. Jeg har været der i to et halvt år, så det ville selvfølgelig have været godt, hvis det var gået bedre her til sidst, så begge parter havde været tilfredse med hinanden.

- Men det har ikke været tilfældet, så der har ikke været nogen grund til at forlænge samarbejdet.

- Jeg føler desuden ikke, at jeg passede ind i den spillestil, som de har nu, og det er helt fair, sådan er fodbold jo. Der kom en ny træner og andre boller på suppen, og derfor skal jeg nu på jagt efter en ny klub. Jeg er klar til at tage en ny udfordring op.

Ørneborg afviste Sparta Rotterdam

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lucas Ørneborg har dog vidst i længere tid, at han snart var fortid hos Lyngby, og den oplysning nåede også hele vejen til Sparta Rotterdam, som forsøgte at hente den unge angriber.

Han fortæller nemlig, at den hollandske Æresdivisionsklub i flere omgange har haft på på et prøveophold, som foregik i februar og maj måned.

Men et eventyr blandt tulipaner og træsko var ikke noget for Ørneborg.

- Jeg har jo været i Rotterdam og træne to gange det sidste stykke tid. Her har jeg også fået et tilbud fra, men det valgte jeg ikke at takke ja til i denne omgang.

- Jeg fik nemlig tilbudt at spille på deres U23-mandskab til at starte med, hvor jeg senere skulle op på førsteholdet. Det har jeg dog haft ikke lyst til, da jeg føler, at det nu er tid for mig at spille seniorfodbold. Det er det næste skridt for mig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan kom Sparta Rotterdam ind i billedet?

- De henvendte sig til en, som jeg kendte, da de havde set mig spille og hørt, at jeg havde udløb med Lyngby til sommer. De inviterede mig så i Holland over to omgange, så det var fedt.

- Jeg var glad for at høre om interessen. Jeg spillede også en kamp for dem, så det var dejligt. Det var alt i alt et godt ophold.

På sin tur til Holland mødte Ørneborg også et velkendt ansigt, da han en enkelt gang blev hevet op på førsteholdet for at træne.

- Det var tiltænkt, at jeg skulle være på deres U23-hold i hele perioden, men jeg trænede faktisk også med deres førstehold, hvor Riza Durmisi var på.

- Jeg kender ham lidt i forvejen, så han var rigtig sød. Han var professionel i sin tilgang, så det var fedt, at han kunne lære fra sig. 

Målet er NordicBet Ligaen

Lucas Ørneborg går nu ind i en tid, hvor han skal forsøge at få fremtiden på plads, og efter en lang periode uden kampe for Lyngby, trænger han igen til at få nogle minutter i benene.

Han mener derfor, at en tur i NordicBet Ligaen ville være ideelt for ham på nuværende tidspunkt.

- Det er jo klart, at jeg skal se på, hvad der kommer. Men mit mål er at komme til en 1. divisionsklub i første omgang. Jeg ser mig ikke selv på en anden hylde lige nu, da Superligaen er for højt for mig. 

- Så 1. divisionen ville være det perfekte valg for mig. Jeg går efter at tage skridtet op, hvor det er seniorfodbold, og det skal jeg tage nu, lyder det fra Lucas Ørneborg til bold.dk.

Lucas Ørneborg kom til Lyngby fra FC Københavns ungdomsafdeling tilbage i 2020. Han nåede i alt fem kampe for førsteholdet, hvor de fire af kamp kom i Superligaen under Carit Falch.

6 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0