2021-01-01 10:00:02

Tommy Olsen afviste bejlere: Er ny serietræner

Den tidligere FC Nordsjælland-anfører Tommy Olsen er ny cheftræner i Serie 2-klubben Såby Fodbold. Olsen havde flere klubber at vælge imellem, men han valgte Såby Fodbold grundet klubbens ambitionsniveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Tommy Olsen nåede som spiller at betræde grønsværen over 100 gange i Superliga-sammenhæng, men den tidligere FC Nordsjælland-anfører har ikke helt forladt fodboldbranchen.

Fra 1. januar 2021 skal Tommy Olsen stå i spidsen for Serie 2-klubben Såby Fodbold, fortæller den tidligere FC Nordsjælland-angriber til LigaBold.dk. Han siger, at flere klubber henvendte sig angående et trænerjob, men jobbet i Såby Fodbold var mest attraktivt. Tommy Olsen har tidligere været træner i Taastrup FC og Køge Nord FC.

- Fodbolden har stået lidt stille for mig de seneste to år. Jeg har startet min egen lille virksomhed op som forsikringsmægler, og det har selvfølgelig taget nogle ressourcer og noget tid. Hvis man skal noget med fodbolden, så skal man have tiden til det. 

- Jeg har det sådan, at når man først siger A, så siger man også B til alting. Jeg kan ikke lade være med at bruge mange timer på et fodboldjob, så tiden skal være der, og det synes jeg, at den er nu.

- Så var der forskellige muligheder, men da Såby kom, og jeg fik snakket med dem, så virkede det som et rigtig sjovt og spændende projekt med en bestyrelse, der gerne vil en masse ting og gerne vil rykke Såby Fodbold videre og ikke kun med tomme ord. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Tommy Olsen afviste bejlere: Er ny serietræner
Foto: Såby Fodbold

- Det virker som om, at man gerne vil ud over stepperne med klubben, og det er nogle gode mennesker, og jeg har kun hørt godt om klubben. Det er en rigtig fodboldklub i ordets forstand, så det tiltrak mig, og så fik vi lavet en aftale, siger 47-årige Tommy Olsen til LigaBold.dk.

De andre muligheder, du havde for at være træner, var det fra højere rangerede hold?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ja, det var fra højere oppe, men der er mange ting, der skal gøres op, når man har flere muligheder. Der er selvfølgelig også det tidsmæssige. Det andet havde nok været i hvert fald fem gange om ugen, hvor det her er tre gange om ugen. 

- Der var flere ting, der skulle gøres op som plusser og minusser, men jeg synes, at det her Såby-projekt er rigtig spændende, og jeg kunne se mig selv i det.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det bliver sjovt, siger angriberen, der ikke ønsker at komme nærmere ind på de andre henvendelser. Han siger blot, at der var tale om 'et godt niveau'.

Miljøet er godt

Klubben fra Kirke Såby tog kontakt til Olsen i efteråret, og han fik hurtigt et godt indtryk af klubben.

- Klubben henvendte sig til mig. De vidste, at jeg ikke havde et fodboldjob pt., og så spurgte de, om det kunne have interesse. Jeg lytter altid til folk, når der kommer en henvendelse, og så gik tingene slag i slag, og til sidst blev vi enige om en aftale. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu skal vi rykke fremad med Såby Fodbold. Det bliver spændende. Det er et miljø, som jeg godt kan lide at være i. Miljøet i klubben er godt, og så skal vi selvfølgelig bygge en masse på i forhold til fodboldholdet, og det er mit job.

Tommy Olsen er en træner, der vil se fight og ærgerrighed fra spillerne, og så skal han nok levere det rette fodboldfundament, som spillerne kan boltre sig på, pointerer han.

- Det er altid svært at beskrive sig selv som træner. Jeg er nok en trænertype, der kræver meget af spillerne, og jeg kræver også meget af mig selv, så det går meget godt hånd i hånd. Det betyder meget for mig, at man har en vinderkultur i en klub. 

- En kultur, hvor man ved, at man er en del af et hold, men der skal selvfølgelig også være plads til forskelligheder. Det er med højt til loftet, men med den rigtig indstilling og mentalitet til træningerne, og så skal jeg nok sørge for, at vi får bygget det rigtige fodboldfaglige på.

- Så jeg går meget op i, at vi har det godt selvfølgelig, men det skal selvfølgelig passe til det niveau, som man træner. Man skal ikke sætte barren til en Superliga-klub, når man træner en Serie 2-klub, sådan er det jo. Derfor kan vi stadig godt rykke på mange områder. 

- Det betyder meget for mig, at spillerne har den rette energi og indstilling. Jeg hører også, at spillerne rigtig gerne vil træne og er lærevillige, så det går også fint hånd i hånd med det, som jeg selv står for på den brede palet, uden at gå for meget ind i, hvordan jeg vil spille fodbold.

Har ambitioner

Den tidligere Superliga-angriber overtager et hold i storform. Såby Fodbold topper Serie 2 Pulje 3 med 26 point efter 11 kampe. Det er to point mere end Svogerslev BK. Derfor har Tommy Olsen et klart mål for forårssæsonen.

- Selvfølgelig er ambitionen at rykke op, og det skal vi tåle at sige højt, når vi ligger nummer et, så det går vi selvfølgelig efter. Jeg kender jo ikke truppens sammensætning endnu, og om der kommer til- og afgange. 

- Der er altid til- og afgange efter et halvt år med de her pauser, så det skal man også tage højde for. Vi går efter oprykning, men hvis vi mister 12 spillere hypotetisk, så bliver det selvfølgelig svært. Så der er ingen tvivl om, at vi benhårdt går efter at rykke op. Det vil være mærkelig andet, nu hvor man ligger nummer et, siger den nye cheftræner.

Ved siden af cheftrænerjobbet arbejder Tommy Olsen i forsikringsbranchen, og derfor passer jobbet i Såby Fodbold godt tidsmæssigt i kalenderen. Han er dog ikke afvisende over for at prøve sig af på et højere niveau, hvis en mulighed opstår en dag.

- Lige som når man er fodboldspiller, så vil man gerne op på højeste hylde i Danmark. Det opnåede jeg som spiller, men jeg har ingen forventning om at nå det som træner. 

- Når det så er sagt, så vil man gerne træne på et godt niveau. For mig er projektet vigtigt, og det virker som et godt og spændende projekt her i Såby Fodbold. Om det er Superligaen eller Serie 2, det betyder ikke så meget for mig.

- Det er mere, om man kan se sig selv i det projekt, som klubben har gang i angående de rigtige værdier, og om der er den rette sammensætning af det træner- og klubmæssige. 

- Man vil selvfølgelig gerne træne i Superligaen, men der er kun 12 jobs, så bliver meget, meget svært. Så det er ikke fordi, jeg har de store ambitioner om det. Jeg har et rigtig godt job, og det kan ikke forenes med at bruge seks-syv dage om ugen på eksempelvis en 2. divisions- eller 1. divisionsklub. 

- Men jeg lytter altid til, hvis der kommer noget, og så må man se, hvad der sker. Lige nu drejer det sig om Såby Fodbold, og det glæder jeg mig meget til, siger Tommy Olsen til LigaBold.dk.

Planen er, at Såby Fodbold for alvor starter op 6. februar, hvor holdet i løbet af januar har et par åbne træninger. Såby Fodbold skal først i aktion igen 10. april i Serie 2, hvor en kamp mod Undløse BK venter.

Som spiller optrådte Tommy Olsen for klubber som Taastrup FC, Albertslund IF, Køge Boldklub, FC Nordsjælland og Boldklubben Frem. Han er noteret for 112 Superliga-kampe med 37 mål til følge og stoppede sin karriere i 2009.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0