2022-03-24 14:30:00

Tidligere udlandsprof gør comeback i DS

Lasse Andersen, der har været professionel i HB Tórshavn, siger til LigaBold.dk, at han skal hjælpe Kjellerup. Han har ikke spillet turneringskampe i godt to år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lasse Andersen er blot 26 år, men alligevel valgte han at parkere fodboldkarrieren i sommeren 2020 efter et ophold i Skive IK.

Skader gjorde det ikke muligt for forsvarsspilleren at fortsætte på divisionsplan, og de seneste godt og vel to år har han ikke spillet turneringskampe.

Nu er den tidligere divisionsspiller og færøske mester med HB Tórshavn dog klar til at gøre comeback inden for kridtstregerne, da han skal hjælpe Kjellerup IF, som han tidligere har spillet for, i Danmarksserien.

Andersen siger til LigaBold.dk, at han faktisk har trænet med i Kjellerup siden i sommer, men han er først blevet klar til at spille nu.

- Jeg har trænet med i et godt stykke tid, men på stille og rolig basis, fordi min krop har en lidt træls historik, så det er egentlig derfor, at det primært er gået den vej. Jeg har måske gjort op med mig selv, at det ikke er det værd, så tager vi det lidt, som det kommer, og jeg træner et par gange om ugen, og så må vi se, hvad kroppen kan holde til, siger Lasse Andersen til LigaBold.dk og tilføjer:

- Jeg tager det, som jeg kan få, fordi det er nok primært kroppen, som sætter begrænsningerne. Der er selvfølgelig også kommet andre ting ind i ens liv, som man skal tænke på end fodbold, når man også har en bitte én og er begyndt at arbejde. Så der skal også tages stilling til andre ting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mentalt hårdt

Forsvarsspilleren, der har spillet for Viborg, Kjellerup og Skive samt været professionel fodbold i HB Tórshavn, forklarer, at han specielt har været  ramt af knæskader, og det har taget mentalt hårdt på ham.

- Da jeg var yngre, sprang jeg korsbåndet i det ene knæ. I min sidste tid i Skive fik jeg noget med brusk og Bone Bruise (Bone Bruise er, når en knogle bliver udsat for slag, som ikke medfører fraktion eller brud af knoglen, red.), og det gad ikke at gå væk. Jeg genoptrænede i en fire-fem måneder rigtig intensivt, og det blev næsten kun værre. 

- Til sidst gad jeg ikke det mere. Det var lidt for hårdt mentalt, at det ikke gik den rigtige vej, og så stoppede jeg egentlig fuldstændig i en tre-fire måneder, og så gik det helt væk.

- Man tog så nogle kilo på i den periode, hvor man ikke lavede noget, og så satte det sig bare, når man havde dårlige knæ i forvejen. Det krævede lidt ekstra at komme af med det igen. Det er primært mine knæ, der har været skidt, og nu har der siddet noget i begge knæ, og jeg vil også gerne være i stand til at lege med mine børn, når de bliver større.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu skal han hjælpe Kjellerup i Danmarksserien, og han synes, at klubben værner om fællesskab, og derfor betyder Kjellerup også meget for ham. Det vigtigste for Andersen er, at han skal have det sjovt.

- Det er rigtig fint. Mit mindset er noget andet, end det tidligere har været. Nu går jeg mere efter at have det sjovt. Før har det måske været lidt mere med skyklapperne på, hvor man sigtede på at nå videre. Jeg vil gerne have det sociale med i det, fordi jeg har fundet ud af, at det er dét, som jeg har savnet allermest ved det, og så må vi se, hvad der sker.

Han vil også gerne lidt videre til de unge spillere i klubben.

- Klubben vil rigtig have det, fordi der er rigtig mange unge spillere i Kjellerup, og de vil gerne have noget rutine ind, selvom jeg kun er 26 år. Jeg har prøvet en del, og det har været sjovt og lærerigt, siger Lasse Andersen til LigaBold.dk.

I færøsk fodbold nåede han både at blive mester i 2017, pokalvinder i 2018 og Super Cup-vinder i 2018 med HB Tórshavn. Andersen nåede også at få debut i Superligaen i Viborg-tiden i 2014.

Lasse Andersen kan få comeback for Kjellerup, når mandskabet møder AaB lørdag 26. marts. Andersen og co. er nummer fem i Danmarksserien Pulje 4.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
0